Accommodatie

Omgeving

Cherain is een klein agrarisch dorpje in de gemeente Gouvy en in provincie Luxemburg in het hart van de Ardennen. Het dorpje heeft in het historische centrum een 1000 jarig monumentaal charmant kerkje met de huizen hier rondom heen. Een van deze historische huizen is ons logement. Dit alles is omringd door weilanden welke direct overgaan in panoramisch bosrijk heuvelgebied, eindeloze landpaden en prachtige vergezichten. Overal kabbelen de heldere beekjes, zomers kom je grote bloemenzeeën tegen, in de herfst ontelbare paddenstoelen onder een goudbrons bladerdak, in de winter wordt het hier een WinterWonderLand met fascinerende ijssculpturen en in de lente is het 50 shades of green. De beroemde Belgische Blauwen worden hier met hun kalfjes aan de voet geweid, het rundvee met de dikste billen ter wereld. Er wonen weinig mensen, je hebt hier de prachtige natuur voor je alleen. In de avond kan je er nog de sterren zien. Je maakt er mooie wandelingen met kans wilde dieren als vos, das, ree, hert, zwijn en roofvogels te ontmoeten.

Het verblijf

Niet alleen de schitterende omgeving bezorgd onze gasten een onvergetelijke ervaring. Het verblijf in ons volledig gerenoveerde logement uit 1600 met zijn sfeervolle inrichting is een beleving op zich. Het historische pand is zoveel mogelijk in zijn waarde gelaten maar wel voorzien van alle gemakken waar je graag in wil verblijven. Het heeft een ruim interieur waar meerdere zit plekjes gecreëerd zijn zoals b.v. de t.v.-kamer waar je vanaf comfortabele hippe stoelen en banken je favoriete series en films op een grote smart t.v. kunt bekijken via ons Netflix kanaal. En natuurlijk is er gratis wifi.

Er is een leuk aanbod aan gezelschapsspelen en boeken aanwezig en een knusse kinderhoek waarin elk kind graag speelt.

Het is daar goed thuiskomen

En als je uitgewandeld en getoerd bent? Dan is het mogelijk om gebruik te maken van het vet grote zwembad, de 3 gezellige terrassen vol groen, bloem, luwte en uitzichten, onze hout gestookte hottub en uitnodigende hangmatten. Terwijl je heerlijk zit te ontspannen in onze lounge bankstellen heb je een fantastisch uitzicht over de heuvelweilanden.

Wij weten wat   willen.

Motor
Via de parking rijden de motorrijders over een verhard pad naar een grote overdekte stalling met een stoere kleedkamer en loungehoek waar omgekleed kan worden. De totale outfit kan hier luchten en drogen. Helmen, gps en apparatuur kunnen er opgeladen worden. En voor de motorrijder zelf staat het bier koel.

Biker
Voor de bikers is er een grote wasplaats met Kärcher. Voor de E-bikes hebben wij speciale oplaadpunten. Hierna kunnen alle kostbare bikes in de overdekte stalling en hun sporters onder de warme douche.

Parking

Wij hebben een ruime verharde auto parking met 13 plaatsen, waarvan een speciaal ingericht met elektrische oplaadpaal voor de hybriden en elektrische auto’s.

Dieren

Op de rug van een paard is de hemel op aard
Wat is er nu leuker dan samen met je eigen paard op vakantie te gaan. Wij beschikken over genoeg land met enkele inloopstallen en een handige opzadel- en paardenwasplaats met tuinslang.

Who let the dogs out
Honden zijn ook welkom. Het is hier heerlijk wandelen voor deze vriendjes. Het gedeelte ‘Het Logement’ is ingericht voor hondenbezoek. In het andere deel ‘Antonius Xaverius’ zullen nooit honden komen. Dit deel is speciaal voor de gasten met allergie of angst voor dieren.

Zwemmen en hottub

Gebruik zwembad en terrassen is voor al onze overnachtende gasten inclusief.Gratis
Huur badjas p.p.€ 5,00
Huur hottub zomer (mei t/m oktober) minimaal 24 uur vooraf reserveren€ 35,00
Huur hottub winter (november t/m april) minimaal 24 vooraf reserveren € 50,00

Zwembad

  • Het buitenzwembad is seizoensgebonden open en wordt vanwege ecologische motieven alleen zonverwarmd.

Hottub

  • De tobbe wordt privé gehuurd.
  • Voor en na elk verhuur, word de tobbe volledig gereinigd en het water ververst.
  • Vanwege de lange stooktijd, minimaal 24 uur vooraf reserveren.

Meenemen hond

Per hond per overnachting€ 10,00
Huur bench voor kleine of middelgrote hond per nachtGratis

Meenemen eigen paard

Weide met ruime inloop schuilstal per nacht per paard€ 17,50
Weide met ruime inloop schuilstal per week per paard€ 120,00
Toezicht en verzorging voor uw paard per nacht€ 15,00
Toezicht en verzorging voor uw paard per week € 95,00

Extra

Transfer station Gouvy/Cherain enkele reis p.p€ 5,00
Wilt u een fiets huren? Wij zorgen dat deze voor u klaarstaat. Mountainbikes en E-bikes huurt u bij plaatselijke rijwielhandelaren. Actuele tarief