Wat gaan we doen

Bucketlist

La Vie en Rose hotel

Geniet van de comfortabele kamers, de sfeervolle inrichting en het ruime interieur.

Maak een frisse duik in ons zwembad en chill na in hangmat of lounge.

Huur de hottub en relax onder de sterren met een glas bubbels of wijn.

Laat je verwennen met hapjes en drankjes op onze uitnodigende terrassen.

Nestel je achter de vuurschaal en geniet van het uitzicht en een lekker drankje.

Bezoek vos en das op ons eigen landgoed en neem even een zen-momentje onder de grote eik.

Bij onze voordeur starten 3 mooie wandelroutes waarvan 1 de mooiste van de hele streek is.

Toeren met de auto of motor door prachtige gebieden zowel in de directe omgeving als wat verder richting Bouillon, Eiffel, Luxemburg en dan picknicken op een mooi zelf gevonden plekje.

In de directe omgeving

Ontdek één van de vele pittoreske dorpjes, charmante stadjes (Marche-en-Famenne, La Roche-en-Ardenne, Trois-Ponts, Houffalize, Bouillon) en bekende steden (Bastogne, Luxembourg, Vianden, Liège, Aachen, Trier) in de naaste omgeving met hun sprookjesachtige kastelen en grotten.

Doe een van de vele spannende outdoor activiteiten, daar waar de Ardennen bekend om zijn.

Geniet van de brocante sfeer en neus rond in een van de vele rommelmarkten die de Ardennen rijk zijn.

Bezoek de shoppingcenters uit de buurt waarbij vooral de kleding-, speelgoed- en delicatessenwinkels favoriet zijn. Leuk om te bekijken of een souvenir te kopen. Een voordelig weetje: Brandstof, tabak en alcohol is in Luxemburg (12 km verder bij een van de grootste centers) een stuk goedkoper.

Het oorlogsmuseum Bastogne is de moeite zeker waard.

Natuurlijk mag een bezoekje aan onze beroemde streekbrouwerijen Chouffe en Lupulus, niet ontbreken.

Op donderdag kan de watermolen van Cherain in werking bezichtigd worden.

Ga met de gratis trein van Troisvierges naar Luxemburg, bewonder deze mooiste treinroute van de Benelux om daarna te stadten in de hoofdstad.

Probeer het Blote-Voeten-Pad in ons buurdorp Montleban.

Voltooi Puzzle Planet in Trois-Ponts, het grootste houten doolhof ter wereld met 2,5 km gangen op 2 verdiepingen. Tevens boerengolf.

Leuk voor de kids: indoor kinderspeelpaleizen Mared resorts in shoppingcenter Knauf en Houtopia te Houffalize.

Graag geven wij advies over voor u passende en mooie wandel-, bike- en picknick routes. Wij zijn hierin gespecialiseerd. Voor iedereen en van wandelwagenproof tot heuse survival.

.

Biken

Wil je veel zien van dit prachtige land… stap dan op de fiets voor veelzijdige trails. Honderden kilometers uitdaging liggen op je te wachten in intens groene, glooiende hellingen en heuvels, doorweven met bronheldere beekjes. Je kiest zelf de afstand en zwaarte van de trail, van relaxt toeren tot in-het-zweet-jagend off the beaten tracks.

Fietsen in een filmdecor

Voor de ervaren mountainbiker wachten de befaamde Houffalizeroutes, allen van wereldklasse. Of ga op ontdekkingsreis met fiets of E-bike naar de beste hotspots.  Go with the flow over het beroemde Luik-Bastenaken-Luik parcours welke voor onze deur langs komt, de Ravel, fietsknooppunt routes of ga op de route waarover de Tour de France is gekomen. Ook heel bijzonder, soms rennen de jonge koeien met je mee terwijl je langs fiets. En kom even bij op een magisch plekje aan het water.

Walhalla voor de Motor

Voor grote toertochten per motor of auto kunnen wij je adviseren. Als toermotor liefhebbers weten wij de beste routes door het ideale Ardennen heuvellandschap, het mooie Luxemburg en de natuurrijke Duitse Eifel.

Ardennen te paard

Samen met je eigen paard genieten van al het moois wat de Ardennen te bieden heeft. Veel prachtige routes wachten op je, van relaxte wandeling tot pittig heuvelparcours, net wat je kiest. Het geluk is compleet als de dag word afgesloten met een after-ride drankje op het terras, uitkijkend over de paardenweilanden, een goed diner en een relaxte overnachting.

Hug my Welsh pup

Enkele maanden per jaar hebben wij uit onze Welsh fokkerij, nestjes schattige pups welke voor hun socialisatie met regelmaat geknuffeld moeten worden. En dit leuke puppy knuffelen, dat mag u doen! De puppy’s staan al kwispelend te wachten op hun speelkwartiertjes.