Over ons

Hoe het begon

In 1998 kochten de Nederlandse Jan en Yvonne een groot stuk grond van 10 hectare in Cherain, het hartje van de Ardennen. In de schitterende omgeving kon Yvonne haar endurancepaarden perfect op laten groeien en trainen op de oneindigende heuvelgronden.

Al snel kwam hierna een boerderij uit 1600 te koop. Dit was de originele boerderij die bij de grond van Jan en Yvonne hoorde. Een lot uit de loterij. Ze besloten dan ook samen met Opa Ton, de vader van Yvonne, deze boerderij te kopen. Grond en huis werden daarmee na jaren weer herenigd.

Er moest ook verbouwd worden. Want er was sprake van een bouwval…. Met hun toen 4-jarige zoon Ruben trokken Jan en Yvonne in hun huidige woonhuis. Huis en gastenverblijven werden volledig en eigenhandig herbouwd. Nu is het een sfeervol, gezellig en charmant logement, waar de gasten kunnen genieten van historische luxe.

Over ons

Jan heeft gouden handen, kan werkelijk alles maken en heerlijk koken. Jan mag graag toeren op zijn motor. Yvonne is naast werk en gezin, topsporter en trainer geweest. Zij heeft veel gevoel voor smaak, zowel in culinaire als interieur bedenksels. Door al haar trainingsuren in de Ardennen kent Yvonne de mooiste routes en de beste plekjes om hun gasten van mee te laten genieten. Samen zijn zij een heel sterk team en van alle markten thuis.

Al vele jaren hebben zij hier ook Dutch Joy gevestigd, het perfecte trainingscentrum voor (top)endurance sport. Voor ruiters die graag met hun eigen paard in hun sport verder willen komen. Dutch Joy en endurance, onlosmakelijk met elkaar verbonden. In 30 jaar tijd heeft Dutch Joy veel bereikt in de endurancesport. Kijk maar eens op de pagina ‘eregalerij’.

In 2017 werd er op het landgoed overgeschakeld van ruitervakantie bedrijf naar een charmant B &B Boutique en de hondenfokkerij, Welsh Terriër van Stal Joy, werd uitgebreid.

De B & B Boutique (definitie Boutique = luxueus, eigenzinnig en intieme sfeer met een eigen persoonlijke stijl en accommodatie) heet ‘La Vie en Rose Hotel’.  Een van de beroemdste sportpaarden van Yvonne heet La Vie en Rose, naar het prachtige lied van Edith Piaf. Letterlijk vertaald staat er: ‘Het leven is roze’, wat betekend dat het leven daar heel goed is.  En dit is precies wat wij onze gasten willen bieden.

De lat werd en wordt nog steeds hoog gelegd. Er wordt gegaan voor kwaliteit, vroeger in sport nu in bedrijf. Het streven is naar een perfect vakantieverblijf voor natuurliefhebbers, rustzoekers, wandelaars, bikers, ruiters en toermotors.